Comments are off for this post

Klesinnsamling til fattige barn og familier i øst-Ukraina

Fattigdom og krigshandlinger, kombinert med svært kalde vintre, gjør livet vanskelig for mange i øst-Ukraina. Det du har i klesskapet kan gjøre en forskjell! Onsdag 12. september kl. 11 – 17 kan du levere sekker med rene og hele klær og sko til trailere på Kleppestø senter.

Det er organisasjonen «Open Heart«, drevet av haugesunderen Halvard Hasseløy, som står for denne årlige klesinnsamlingen. Egne trailere tar imot klærne, som kjøres til Ukraina og deles ut gjennom «Open Hearts» apparat der. Det er ønskelig med et fraktgebyr på 50 kroner pr sekk for å dekke transportkostnadene. Her er hva Halvard Hasseløy skriver om hvordan situasjonen er øst i Ukraina nå:

«Open Heart driver fortsatt meget aktiv nødhjelp til de utsatte krigsområdene i Ukraina. Lass med mat og klær går nå uavbrutt til krigsofrene i Donetsk og Lugansk med omliggende landsbyer. Vi er en av de få norske hjelpeorganisasjonene som har engasjert oss i disse områdene. Open Heart trailere kommer Voss Bergen m omegn 08.09.2017 til 16.09.17 Her kan du få være med å hjelpe mennesker ved å levere inn sko, klær, tepper m.m. til innsamlingspunktet.
I disse områdene lever befolkningen uten penger, de får ikke lønn eller utbetalt pensjon, og har et enormt behov for hjelp. Både militære og sivilbefolkning lider av traumer på grunn av forferdelige hendelser de har sett eller opplever på grunn av krigshandlingene. Daglig blir folk drept i granatangrep. Barn har blitt såret og ødelagt, eldre dør. Midt i dette har mange mistet hus og hjem på grunn av bombing og eksplosjoner. Folk har søkt ly under jorda i iskalde og kummerlige kjellerrom i frykt for sine liv. Behovene er alarmerende og internasjonale organisasjoner snakker om katastrofe. Nøden forsterkes av ekstrem kulde ned mot minus 25 grader.
Midt i disse områdene er Open Heart på plass for å lindre nød. Flere ganger i måneden kjøres mat, klær og nødhjelp inn i krigsområdene, ofte med fare for våre arbeideres liv.
Tusenvis mennesker hjelp i form av matpakker fra Open Heart. Nylig 10.000 matpakker til byene i øst Ukraina
«

I forbindelse med klesinnsamlingsaksjonen blir det også møte i Askøy Misjonskirke onsdag 12. september kl. 19:00, der Halvard Hasseløy vil forkynne og forteller om arbeidet i Ukraina.

 

Comments are closed.