«I Jesu navn»

Når man avslutter en bønn, er det vanlig å si «I Jesu navn, amen». Er det bare et munnhell? Er det en slags «magisk» trylleformel? Eller kan det være noe helt annet som ligger bak? Hør Daniel Schjelderup gå inn i tematikken med utgangspunkt i en tekst fra Johannesevangeliet.

Continue reading

Uadskillelig

Pastor Tore Vindenes fortsetter sin gjennomgang av Romerbrevets kapittel 8, som han har kalt selve «indrefileten» av dette skriftet. Mot slutten av dette kapitlet understreker apostelen Paulus blant annet at ingenting – absolutt ingenting – kan skille oss fra Guds kjærlighet.

Continue reading

Kan det komme godt ut av vondt?

«Alle ting samvirker til det gode for dem som tjener Gud» står det i Romerbrevet 8, 28 . Hva betyr det? Og hva betyr det ikke? Dette skriftstedet er et utsiktspunkt, som setter ting i perspektiv. Men verset er en vaksine – ikke en medisin, sier pastor Tore Vindenes.

Continue reading

Input – output

«Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet går ut fra det», står det i Salomos ordspråk. Skal vi ta vare på hjertet, må vi være bevisst på hva vi putter i oss. Det gjelder både i fysisk og i overført betydning, kan vi høre i denne talen fra Marcus Vindenes.

Continue reading

Treet og grenene

– Bli i i meg, så blir jeg i dere, sier Jesus i Johannesevangeliet kapittel 15. Janet Henriksen tok frem noe av det siste Jesus sa til sine disipler i denne talen.

Continue reading

Allerede nå – og ennå ikke

Romerbrevets kapittel 8 er selve «indrefileten» i dette skriftet, ifølge pastor Tore Vindenes. I versene 18-26 handler det om smerte og om håp – om det vi kan oppleve her og nå, og om håpet vi kan ha for fremtiden.

Continue reading