Uadskillelig

Pastor Tore Vindenes fortsetter sin gjennomgang av Romerbrevets kapittel 8, som han har kalt selve «indrefileten» av dette skriftet. Mot slutten av dette kapitlet understreker apostelen Paulus blant annet at ingenting – absolutt ingenting – kan skille oss fra Guds kjærlighet.

Continue reading

Kan det komme godt ut av vondt?

«Alle ting samvirker til det gode for dem som tjener Gud» står det i Romerbrevet 8, 28 . Hva betyr det? Og hva betyr det ikke? Dette skriftstedet er et utsiktspunkt, som setter ting i perspektiv. Men verset er en vaksine – ikke en medisin, sier pastor Tore Vindenes.

Continue reading

Allerede nå – og ennå ikke

Romerbrevets kapittel 8 er selve «indrefileten» i dette skriftet, ifølge pastor Tore Vindenes. I versene 18-26 handler det om smerte og om håp – om det vi kan oppleve her og nå, og om håpet vi kan ha for fremtiden.

Continue reading

Romerbrevet 8, 1-11

Ved årets start gikk pastor Tore Vindenes inn i Romerbrevets kapittel 8, og versene 1-11. Her skriver Paulus tettpakket om den kristnes posisjon i Kristus, og Tore hjelper oss å pakke ut og forstå hva det Paulus skriver innebærer.

Continue reading

Romerne 5

Søndag 19. november fortsatte pastor Tore Vindenes sin gjennomgang av apostelen Paulus brev til de kristne i Roma i midten v det første århundret. Vi er nå kommet til romerbrevets femte kapittel.

Continue reading